Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΒΟΜΒΑ: Ενώ ο Δήμος Πρέβεζας υλοποιεί έργα που δεν ξεπερνούν τις 50 χιλ. ευρώ, ο Δήμος Ζηρού υλοποιεί έργα που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ

Ένα ασφαλές κριτήριο για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το έργο μιας δημοτικής αρχής είναι και η απορροφητικότητα αλλά και η υλοποίηση έργων που έχουν προετοιμαστεί και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση.
Είναι απίστευτη η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ζηρού και του Δήμου Πρέβεζας.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής παρά το γεγονός ότι εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος, κατάφερε το 2017 να έχει δημοπρατήσει και αναθέσει έργα για τον Δήμο του που ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αναφερόμαστε στην πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου Φιλιππιάδας, στην δημιουργία αθλότοπων, γηπέδων 5χ5, παιδικών χαρών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Θεσπρωτικού, εσωτερικές οδοποιίες κλπ.
Αντίθετα στην Πρέβεζα, όπου ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης είναι για δεύτερη φορά Δήμαρχος και υποτίθεται πως έχει οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες, ενώ έχει προσλάβει ΕΞΤΡΑ τρεις πολιτικούς μηχανικούς ως συμβούλους για να κάνουν μελέτες ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για έργα, το ποσό που διατίθεται για αυτό τον σκοπό δεν ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ για το 2017 και αυτά αφορούν επιλεκτικές χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις. Ακόμη και το έργων ύδρευσης των παραλιακών κοινοτήτων χάθηκε γιατί έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί, όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης, από τον Δήμο Πρέβεζας.
Δυστυχώς για την Πρέβεζα και τις υποδομές της η εξέλιξη αυτή είναι τραγική καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και προοπτική αλλά γίνεται απλή διαχείριση μιας δημόσιας υπηρεσίας που συντηρεί και τροφοδοτεί έναν μηχανισμό καταρρέουσας εξουσίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!