Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Φιλιππιάδα: Ανάπλαση κι αισθητική ταυτότητα μετ' αντιδράσεων

anaplasi filipiada
Γράφει: Ρούλα Χρήστου
Η «αισθητική ταυτότητα» της Φιλιππιάδας και δη του κέντρου της πόλης ήταν προεκλογικό στοίχημα του δημάρχου Νίκου Καλαντζή. Μόλις που αρχίζει να «παίζει» τα πρώτα «παιχνίδια» και βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις επαγγελματιών και μουδιασμένους συμβούλους της παράταξής του.
Οι εργασίες επί της οδού Ναπ. Ζέρβα ξεκίνησαν κι η πιάτσα των ταξί πρέπει να μεταφερθεί μόνιμα. Η δημοτική αρχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία και το Δ.Σ επίσης, να μεταφερθούν τα μισά αυτοκίνητα στο Κ.Υ, όπου θα επιστρέψει και το ΚΤΕΛ και τα άλλα μισά στην οδό Σταδίου, τριάντα μέτρα απ΄τη σημερινή πιάτσα αλλά όχι σε εμφανές σημείο από το εμπορικό κέντρο.
Το Σωματείο Ταξί προσήλθε αμφιταλαντευόμενο στη συνεδρίαση του Δ.Σ τουλάχιστον ως προς την αντιπρότασή του. Έχοντας απορρίψει προγενέστερη πρόταση του Δημάρχου για τη μεταφορά στην Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, φάνηκε αρχικά να δέχεται ως δεύτερη λύση την 28ης Οκτωβρίου.
Όταν όμως την κρίσιμη ώρα πριν την ψηψοφορία ζητήθηκε η ακριβής πρότασή του επανήλθε στην υπάρχουσα θέση για την οποία δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν από τη στιγμή που η μελέτη ανάπλασης θέτει τα ταξί εκτός αυτής.
Αντιδρά όμως και ιδιοκτήτης γεωπονικού καταστήματος έμπροσθεν του οποίου θα μεταφερθεί η πιάτσα.
Υποστηρίζει πως θίγονται τα συμφέροντά του και προσήλθε στη συνεδρίαση του Δ.Σ με δικηγόρο για να καταστήσει σαφές πως θα κινηθεί νομικά και ως προς την προδικασία που ακολουθήθηκε από τον δήμο. Μάλιστα το ύφος της δικηγόρου προκάλεσε προς στιγμήν ένταση κι αντεγκλήσεις που θύμιζαν αίθουσα δικαστηρίου.
Μετά την οδό Ναπ. Ζέρβα οι εργασίες ανάπλασης θα συνεχιστούν επί της Μπιζανίου κι επί της κεντρικής πλατείας απ΄όπου δεν καταγράφονται προς ώρας αντιδράσεις.
Η πλειονότητα των δημοτών αντιμετωπίζει με καρτερικότητα τα τεκταινόμενα και θα κρίνει εκ του αποτελέσματος την παρέμβαση που επιχειρείται με ίδιους πόρους του δήμου. Αν αρέσει, θα φανεί στο... χειροκρότημα. Προ και μετά κάλπης.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει ολοκλήρωσή του εντός λίγων μηνών μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!