Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Οι δέκα υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς

Η «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΊΑ» ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΏΠΩΝ
Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Αποτυπώνονται το προφίλ, οι γνώσεις, η εμπειρία, η πολιτική διαδρομή του κάθε υποψήφιου ξεχωριστά μέσα από τα βιογραφικά τους.

Φώφη Γεννηματά- πρόεδρος ΠΑΣΟΚ επικεφαλής ΔΗΣΥ

Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρώτη γυναίκα και πέμπτη κατά σειρά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τον ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κόρη του ιδρυτικού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά, ενός πολιτικού, που αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή, θα είχε πιθανότατα διαδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών από τις 11 Νοεμβρίου 2011 έως τις 27 Μαρτίου 2012, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 11 Νοεμβρίου 2011, υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010, και υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς από τον Οκτώβριο του 2002 έως το 2007.

Μεγάλωσε και πήγε στο της Λύκειο Φιλοθέης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ ΠΑΣΟΚ και σε πολλές Επιτροπές Δράσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη σχέση των Νέων με την Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών το 2000 με το ΠΑΣΟΚ.

Το 2001 έως το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο 6ο Συνέδριο και τον ίδιο χρόνο ανέλαβε γραμματέας του τομέα παιδείας και εκπαίδευσης. Από το 2003 έως το 2004 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη για πρώτη φορά υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς και επανεξελέγη το 2006 επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών».

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη θέση της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τον Μάρτιο του 2012 ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος της ανέθεσε τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Τσούνη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε έως πέντε ετών. Στη συνέχεια, η οικογένειά του επέστρεψε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στα Νομικά από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1980. Τον Οκτώβριο του 1982 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d´études approfondies (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II. Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του (Doctorat d´Etat en Droit) στο Πανεπιστήμιο Paris I, με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ισπανία (“La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne”). Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία τον Νοέμβριο του 1982 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 επίκουρος καθηγητής.

Διετέλεσε Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από το 1998 έως τον Μάιο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη.

Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε την παραίτησή του για να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας και εξελέγη Δήμαρχος το Νοέμβριο του 2010. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Στη διάρκεια της θητείας του ως Συνήγορος του Πολίτη διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι μέλος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Είναι επίσης, Δικηγόρος Αθηνών.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του ποταμιού

Γεννήθηκε στον Δραπανιά το 1963 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «ένας μέτριος μαθητής που έκρυβε την εφημερίδα μέσα στα σχολικά τετράδια» και είχε κακούς δασκάλους, ενώ δούλευε και έκανε μεροκάματα σε χειρωνακτικές μικροδουλειές, όπως σε φορτηγά.

Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1984. Την περίοδο 1985-87 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των Ρομά. Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς (902 Αριστερά, ΣΚΑΪ κ.ά.) και εφημερίδες (Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Τα Νέα κ.ά.). Το 2000 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στη ΝΕΤ. Από το 2006 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Είναι μέλος της ομάδας δημοσιογράφων που ίδρυσε τον ιστότοπο protagon.gr το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι εγκατέλειπε τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει φιλοευρωπαϊκό κόμμα ονόματι «Το Ποτάμι», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως παράταξη με ασαφές πολιτικό στίγμα. Σε προτάσεις που δημοσιεύτηκαν το 2015 από τον ίδιο συμπεριλαμβάνονταν η αντίθεση σε επιβολή νέων φόρων και οι αποκρατικοποιήσεις.. Οι πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχε το νέο κόμμα ήταν οι ευρωεκλογές του 2014, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να θέτει υποψηφιότητα. Το Ποτάμι ήρθε πέμπτο σε ψήφους με ποσοστό 6,6%, εκλέγοντας έτσι 2 ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικός άθλος» από τον αρχηγό του.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 το Ποτάμι ήρθε τέταρτο σε ψήφους με ποσοστό 6,1% και κατέλαβε 17 έδρες στο Κοινοβούλιο και ο αρχηγός του επέλεξε την έδρα των Χανίων. Το Ποτάμι δεν συμμετείχε στην Κυβέρνηση Τσίπρα, λόγω της συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε αυτήν, καθώς θεωρεί τους ΑΝΕΛ ως «αντιευρωπαϊστές». Στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «Ναι». Στις επόμενες εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης ενώ το κόμμα του ήρθε έκτο σε ψήφους με ποσοστό 4,1% και εξέλεξε 11 βουλευτές.

Έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Κυβέρνηση Τσίπρα όσον αφορά στις προεκλογικές δεσμεύσεις και τους μετέπειτα χειρισμούς της.

Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής ΕΛΙΑΣ

Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επαγγελματική δραστηριότητα:

Πολιτικός Μηχανικός. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες:

Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά:

Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Το 2008, εκλέγεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Το 2013, επανεκλέγεται στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία τον εκλέγει στην θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).

Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Ραγκούσης γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1965 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Χολαργό. Κατάγεται από την Πάρο και τη Νάξο. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Μ. Βρετανίας, όπου και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο (MA) στην Οικονομική Ανάπτυξη. Το 1999, παραιτήθηκε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΕ) και ίδρυσε τη δική του επιχείρηση.

Εξελέγη δύο φορές Δήμαρχος Πάρου, με 54% για την πρώτη και 68% για τη δεύτερη θητεία.

Μεταξύ άλλων, ετοίμασε και προώθησε 7 ολοκληρωμένους νόμους, εθνικές κι όχι εξωγενείς επιλογές μεταρρύθμισης. Τη Δι@ύγεια. Το πρόγραμμα Καλλικράτης και τη διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες της αυτοδιοίκησης. Το νέο κώδικα Ιθαγένειας. Τον ιδρυτικό νόμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Την απόλυτη αξιοκρατία και καθολική υπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων των προσλήψεων (Βουλή, Εκκλησία κα) καθώς και για πρώτη φορά και της αξιολόγησης των διευθυντών του δημοσίου. Επρόκειτο για εθνικές επιλογές μεταρρύθμισης.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει θητεύσει 2,5 χρόνια ως Υπουργός και 4,5 χρόνια ως βουλευτής.

Διετέλεσε γραμματέας της Πασπ (1992-1993), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πασοκ (1994-1996) καθώς και γραμματέας του ΕΣ του Πασοκ (2008-2009).

Τον Οκτώβριο του 2012, αφού είχε δώσει τη μάχη των διπλών εκλογών Μαΐου-Ιουνίου, παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε δεν εντάχθηκε σε κάποιο άλλο κόμμα. Πήρε μέρος σε πολιτικές πρωτοβουλίες που μοναδικό διακηρυγμένο στόχο είχαν την ίδρυση μιας νέας, ενωμένης, μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Από το 2012 ίδρυσε κι εργάζεται στην ατομική του επιχείρηση. Παιδιά του ο Νικόλας, η Ειρήνη και η Βασιλική.

Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ νόμου Αργολίδας

Γεννήθηκε στο Άργος το έτος 1956. Έχει διδακτορικό ως μηχανικός και είναι διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1995 διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς από το 2002. Επίσης, αποτελεί Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004 στην εκλογική περιφέρεια της Αργολίδας με την στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Στην συνέχεια επανεκλέχθηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εθνικές εκλογές, στις εκλογές του 2009, στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015, διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντωνίου Σαμαρά.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ

Γεννήθηκε το 1975. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στη “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας”. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002 – 2004) και από το 2004 – 2009 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Από τον Οκτώβρη του 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2009 εργάστηκε στο τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ως ειδικευόμενος γιατρός.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ως φοιτητής διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Ρουμανίας. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και επανεξελέγη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Απόστολος Πόντας, πρόεδρος ΕΔΕΜ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, τα εφηβικά και σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Αμαλιάδα στον νομό Ηλείας, το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε ως διαχειριστής χρηματιστηριακών χαρτοφυλακίων.

Ολοκληρώνοντας τις Νομικές του σπουδές ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα το 2006 το οποίο λειτουργεί και ως σήμερα. Έχει ασχοληθεί ως δικηγόρος με αρκετές γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο συνήγορος οικογενειών στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας Ήλιος και έχει ασχοληθεί με πολύ γνωστές ποινικές υποθέσεις αλλά και ως δικηγόρος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού και εν γένει της επιχειρηματικότητας.

Το δικηγορικό του γραφείο δραστηριοποιείται στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, του Εταιρικού και Διεθνούς Εταιρικού Δικαίου και του Ναυτιλιακού Δικαίου.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού και ιδιαιτέρως εταιρειών που εδρεύουν στην δυτική Ευρώπη και στις Η.Π.Α. και ως δικηγόρος εκτελεί τον έλεγχο ποιότητας αναφορικά με δυνητικούς πελάτες τραπεζικών ιδρυμάτων από την Αγγλία και την Ελβετία.

Συνεργάζεται και εκπροσωπεί στην Ελλάδα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού ως άμεσος συνεργάτης και δικηγορικές εταιρίες όπως το ILS Group, το HUMBLE Group από το Λονδίνο.

Είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Προστασία των Θαλάσσιων Μεταφορών, S.S.R. (Safe and Secure Routes) ο οποίος έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας θαλάσσης και είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο μοναδικός τέτοιου είδους στην Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια που αφορούν την Ναυτιλία, την Γεωπολιτική Οικονομία και το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα.

Συμμετέχει ως μέλος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων με αρκετά σημαντικό έργο υποβοήθησης αδύναμων ομάδων.

Είναι έγγαμος και μέλος επιμελητηρίων του εξωτερικού.

Τέλος έχει διατελέσει δικηγόρος προξενικών αρχών στην Ελλάδα, όπου και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις μέσω αυτής του της ιδιότητας.

Δημήτρης Τζιώτης, επικοινωνιολόγος

Πρώην διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα, ο Δημήτρης Τζιώτης ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου φορέα.

Κώστας Γάτσιος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρ. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Πτυχίο του στα Οικονομικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1981), ενώ το M.Phil. (1984) και το Ph.D. (1988) από το University of Cambridge. Δίδαξε στο University of Cambridge και διετέλεσε Fellow και Director of Studies in Economics στο Fitzwilliam College (1987-1992).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Μικροοικονομική Θεωρία και, ειδικότερα, στη Θεωρία και Πολιτική του Διεθνούς Εμπορίου, τη Βιομηχανική Οργάνωση, τα Μαθηματικά Οικονομικά και τη Θεωρία Παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Review of Economic Studies, Journal of International Economics, Journal of Industrial Economics, Economic Journal, European Economic Review, Journal of Development Economics και άλλα. Πολλά από τα άρθρα του αναδημοσιεύτηκαν σε βιβλία. Έχει, επίσης, συνεισφέρει και σε πολλά βιβλία, όπως στο The New Palgrave Dictionary of Economics and the Law, London: Macmillan.

Διετέλεσε Associate Editor στο European Journal of Political Economy (1994-1999), ενώ είναι κριτής σε πολλά γνωστά επιστημονικά περιοδικά, όπως Economic Journal, Economica, European Economic Review, International Economic Review, International Review of Economics and Finance, Journal of Industrial Economics, Journal of International Economics, Review of International Economics, Scandinavian Journal of Economics, Southern Economic Journal και άλλα.

Είναι ή έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανισμών, όπως Research Fellow στο European Trade Study Group (2003- ) και στο Centre for Economic Policy Research, London (1988-2010), ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικής και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006-2011).

Διδάσκει Μικροοικονομική Θεωρία, Θεωρία και Πολιτική Διεθνούς Εμπορίου, Μαθηματικά Οικονομικά και Θεωρία Παιγνίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!