Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το ΓΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ σε διακρατική συνάντηση σχολείων

Τη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γενικού Λυκείου Θεσπρωτικού η πρώτη διακρατική συνάντηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των σχολείων που συμμετέχουν στην εκπόνηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Δράση ΚΑ2 

«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο European Path (e) Motion και κωδικό αριθμό 2017-1-EL01-KA219-036151, διάρκειας 2 ετών και συγκεκριμένα για τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19.

Στο Πρόγραμμα με κεντρικό θεματικό άξονα τα ευρωπαϊκά μονοπάτια διαχειρίζεται ως συντονιστής το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού, ενώ συμμετέχουν ακόμη τα σχολεία: 

1. Istituto di Istruzione Superiore “Caminiti – Trimarchi”, Giardini Naxos, Italy

2. Liceul Theoretic “Aurel Lazar”, Oradea, RomaniaΟι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και συντονισμού αποφασίζοντας για το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσουν καθώς και το ακριβές περιεχόμενο των προβλεπόμενων δράσεων όσων αφορά το τρέχον έτος. Επίσης όρισαν τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης της πρώτης κινητικότητας μαθητών και καθηγητών μεταξύ των τριών χωρών, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2018 με χώρα υποδοχής την Ιταλία. Η δεύτερη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών ορίστηκε για τον Δεκέμβριο 2018 με χώρα υποδοχής τη Ρουμανία. Η τρίτη και τελευταία κινητικότητα μαθητών προγραμματίστηκε για την άνοιξη του 2019 με χώρα υποδοχής την Ελλάδα.



Συζητήθηκε ακόμη και αποφασίστηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εμπλεκόμενων με το πρόγραμμα καθηγητών να πραγματοποιηθεί στη Σικελία τον Σεπτέμβριο 2018. Στην πρώτη αυτή διακρατική συνάντηση οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία γνωριστούν στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας και να επικοινωνήσουν μέσα σε άριστο κλίμα αναδεικνύοντας τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από ανάλογες δράσεις.
Η παιδαγωγική Ομάδα του ΓΕΛ Θεσπρωτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!