Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Άγριος πόλεμος στο Τμήμα Λογιστικής

tei preveza
Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει ο πόλεμος στο ΤΕΙ Λογιστικής της Πρέβεζας. Ο πόλεμος επί μήνες φαίνεται ότι ήταν υπόγειος και παρασκηνιακός αλλά πλέον βρίσκεται στο προσκήνιο και σίγουρα επηρεάζει το τμήμα και την τύχη του.
Πριν από δύο μήνες περίπου ο κ. Μιχάλης Διακομιχάλης παραιτούνταν από την θέση του προέδρου με βαρύτατες καταγγελίες, τις οποίες επανέλαβε το επόμενο διάστημα με αναλυτικό τρόπο.
Κοπανατζήδες καθηγητές, νοοτροπίες ξένες προς το ακαδημαϊκό περιβάλλον, εργασίες copy paste και άλλα...
Ο θόρυβος που τότε ξέσπασε γρήγορα καταλάγιασε καθώς το ΤΕΙ είχε προτεραιότητα τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης!!!
Μάλιστα ο τότε πρύτανης ερωτηθείς δημόσια για την κατάσταση, είχε δηλώσει ότι πρόκειται για έναν καβγά μεταξύ τριών καλών φίλων, εννοώντας τους καθηγητές του τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας.
Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι δεν ήταν απλά ένας καβγάς μεταξύ φίλων...
Τις τελευταίες ημέρες το θέμα επανήλθε με ένταση στην επικαιρότητα κι αυτό που προκαλεί πλέον εντύπωση είναι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος να καλέσει σε έκτακτη συνέλευση τον κ. Διακομιχάλη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε προ διμήνου.
«Οι επανειλημμένες αντιδεοντολογικές και αντισυναδελφικές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, του Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος κ. Διακομιχάλη, για πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων των καθηγητών του Τμήματος στερούνται κάθε ηθικής βάσης και είναι ψευδείς. Το Τμήμα και το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα είναι σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο και προετοιμάζονται μεθοδικά για το μεγάλο ποιοτικό άλμα, δηλαδή την ένταξη του Τμήματος στις δομές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως πανεπιστημιακό τμήμα με έδρα την Πρέβεζα. Η προσπάθεια του προαναφερόμενου καθηγητή να φέρει σε αντιπαράθεση το Τμήμα με την τοπική κοινωνία, ως προς το θέμα της έδρας του Τμήματος έχει ήδη πέσει στο κενό» αναφέρεται στα πρακτικά της συνέλευσης.
Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο που αναμένεται να γραφεί στην σήριαλ του τμήματος λογιστικής Πρέβεζας. Και φυσικά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέλευση της Τρίτης, όπου αναμένεται να παραστεί ο κ. Διακομιχάλης.. Επίσης ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία των ίδιων των φοιτητών καθώς είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι.
Κατά τα λοιπά μάλλον είναι εξαιρετικά βιαστική η τοποθέτηση της Γενικής Συνέλευσης περί ένταξης στις δομές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και το ίδιο το Πανεπιστήμιο έχει κάνει λόγο για μία διαδικασία που θα απαιτήσει αρκετό χρόνο και πολύ προσεκτικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!