Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Φωτογραφία του Dimitris Kriton.
 ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, απαιτούν στρατηγική, σοβαρούς χειρισμούς και κυρίως, όχι αυτοσχεδιασμούς που μπορούν να βλάψουν τα εθνικά μας θέματα.
Με αυτήν τη λογική χτίστηκε η Ελληνοτουρκική προσέγγιση μετά την κρίση των Ιμίων, μέσα από τις πρωτοβουλίες Γιώργου Α. Παπανδρέου - Ισμαήλ Τζέμ, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Κατά συνέπεια, είναι ακατανόητοι και το λιγότερο ατυχείς οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου, κατά την υποδοχή του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Η ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη, είναι μεγάλη, και τη μοιράζονται με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - ο οποίος και τον πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας-, και ο οποίος όφειλε να έχει θέσει και το πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν, με τρόπο που ταυτόχρονα, θα προχωρούσε τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά θα εξυπηρετούσε και τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες.
Η σταθερότητα στην περιοχή μας είναι πολύ εύθραυστη για να αφήνουμε περιθώριο στα απρόβλεπτα και τους εγωιστικούς αυθορμητισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!