Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Β2 ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΓΠΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ



Σε γενικές γραμμές το εκπονούμενο ΓΠΣ προέβλεπε  επέκταση του οικιστικού ιστού σε έκταση περίπου 400 στρεμμάτων προς την πεδιάδα. Προέβλεπε  επίσης μείωση του συντελεστή δόμησης στο κέντρο από 2,10 σε 1,60 και στον τομέα Β από 1,80 σε 1,35. 
Στο σύνολό της βέβαια η επέκταση των 400 στρεμμάτων χρειαζότανε  πολεοδόμηση για να μπορέσει να οργανωθεί σωστά κάτι που οι μελετητές δεν το προέβλεπαν λόγω σπουδής για εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων.
Το είχαμε διαλαλήσει σε όλους τους τόνους και δεν μας άκουγαν  ότι το σχέδιο δεν επεκτείνονταν προς την Παλαιά Φιλιππιάδα και το Ελευθεροχώρι και για τους δύο αυτούς οικισμούς προτεινόταν  η άμεση πολεοδόμηση, μας έλεγαν ότι χρειαζόταν λεφτά  (τρέχα γύρευε)  τα οποία δόθηκαν για το κολυμβητήριο  της πλατείας.

Επιμείναμε τότε  πέραν  για τον συντελεστή και την επέκταση προς την πεδιάδα, και το  Χαρατσάρι πάνω από το γήπεδο, ειδικά στο θέμα οριοθέτησης των οικισμών Παλιάς Φιλιππιάδας και Ελευθεροχωρίου λέγοντας πως δεν αποτυπώνονται από τη μελέτη τα σαφή όρια των οικισμών έτσι ώστε να μην πάσχει κι αυτή ακόμα η διαδικασία με τις βεβαιώσεις δημάρχου για οικισμό προ του ’23.
Πράγμα που σημαίνει πως θα συνεχίσουν να χρίζονται με βεβαιώσεις εκάστοτε δημάρχου για οικισμό προϋπάρχοντος του 1923 !
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ  κ ΔΗΜΑΡΧΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!