Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ


Σχετική εικόνα
Ακούμε εδώ και καιρό για ανάπτυξη, αλλά δεν τη βλέπουμε. Έτσι, σκέφτηκα ότι είναι καιρός να σας μιλήσω για κάτι που πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση σε ένα ταξίδι που είχα κάνει στο εξωτερικό οδικώς, μια επιχειρηματική ιδέα που έγινε πράξη από όλους του κάτοικους ενός μικρού χωριού το οποίο βρίσκονταν πάνω στον εθνικό δρόμο.  Πριν ξεκινήσω όμως, όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κρίση που διανύουμε εδώ και οκτώ χρόνια, θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, και ας βγει κάποιος να μας πει το αντίθετο. Η τοπική μας κοινωνία χρειάζεται άμεσα κοινωνική ενεργοποίηση,  αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του εμπορικού της περιβάλλοντος και πάνω από όλα, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Πως θα το πετύχουμε αυτό! Μέσα από συλλογική προσπάθεια.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΣΠΑ
Στο μικρό αυτό χωριό που δεν ξεπερνούσε τους 500 κάτοικους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα, -παρόμοια με τα δικά μας- Υψηλή φορολογία, ανεργία, φτώχεια, οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον κ.λ.π. τότε ο πρόεδρος του χωριού βλέποντας την όλη  κατάσταση να πάει από το κακό στο χειρότερο, σκέφτηκε με ποιον τρόπο να βγουν από αυτή την μιζέρια. Το χωριό δεν διέθετε τίποτε το αξιόλογο ούτε μνημεία, ούτε φυσικά τοπία, ούτε λίμνη ( θα αναφερθώ παρακάτω σε αυτό ) μόνο χωράφια τα οποία καλλιεργούσαν οι ντόπιοι αγρότες για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, καθώς ήταν δύσκολο να τα πωλήσουν και μόνο έναν δρόμο που διέσχιζε το χωριό από την μία άκρη στην άλλη. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΣΠΑ

Τότε του ήρθε η μεγάλη ιδέα. Εδώ και χρόνια στο χωριό αυτό υπάρχει και λειτουργεί μόνο ένα μεγάλο εστιατόριο 24 ώρες το οποίο είναι κοινοπραξία όλων, στο όποιο απασχολούνται μόνο ντόπιοι κάτοικοι, τα εφόδια και οι προμήθειες είναι αποκλειστικά από τη δική τους γη και από τιμές ασυναγώνιστα πολύ φθηνές, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά ουρά να σταματήσουν να τσιμπήσουν κάτι και να συνεχίσουν το ταξίδι τους,Ο Πρόεδρος τελικά έλυσε το πρόβλημα ύστερα από τη συλλογική προσπάθεια όλων και έδωσε άμεσα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία του χωριού.Η δική μου πρόταση ως κάτοικος και επιχειρηματίας του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας είναι να πάρουμε παράδειγμα προς μίμηση την παραπάνω ιδέα και να ξέρετε ότι από μόνοι μας μπορούμε να καταφέρομαι πάρα πολλά. Παράδειγμα, στη λίμνη ζηρού η δημιουργία ενός μεγάλου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος spa στο οποίο μεταξύ άλλων να διαθέτει συνεδριακό χώρο, πισίνα, γήπεδα τένις κλπ, να προσφέρει θέσεις εργασίας (άμεσα και έμμεσα) σε δεκάδες ντόπιους κάτοικους.
Φανταστείτε τα τοπικά οφέλη για την πόλη μας  και τις γύρω περιοχές φυσικά…Καλό σας Βράδυ!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!