Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αδιέξοδο με τις νέες αντικειμενικές

Σε αδιέξοδο δείχνουν να βρίσκονται οι 250 εκτιμητές ακινήτων που ανέλαβαν το έργο να εισηγηθούν τις νέες αντικειμενικές αξίες σε 10.000 ζώνες σε όλη τη χώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αντικειμενικες αξιες 2018
Παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, εντούτοις αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πρέπει αύριο Πέμπτη που εκπνέει η προθεσμία για τις αντικειμενικές αξίες, να έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους.
Ήδη, ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο παράταση της προθεσμίας. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που υπάρχουν στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών σχεδιάζει να τους διευκολύνει δίνοντας νέα ολιγοήμερη διορία περίπου μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Και πάλι όμως το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ασφυκτικό και δύσκολα θα τηρηθεί.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν πρόκειται να είναι έτοιμες στο τέλος Μαρτίου όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στους δανειστές αλλά αργότερα εντός του Απριλίου. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών αποτελεί ένα από τα αγκάθια της τέταρτης αξιολόγησης με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες όπως διαπιστώνει και η πλευρά των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!