Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Οι γιατροί δεν ήταν στο Κ.Υ Πάργας σε αιφνιδιαστική επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλου


Προχώρησε στην αναστολή της εφημερίας του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας από όπου έπρεπε να πάνε οι γιατροί και η ΠΟΕΔΗΝ έβγαλε καταγγελία
Σε καταγγελία που αφορά τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 20 Απριλίου όταν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Νικολόπουλος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κ.Υ Θεσπρωτικού προκειμένου να διαπιστώσει γιατί δεν υλοποιήθηκε η "εντολή" του να μεταβούν στο Κ.Υ Πάργας δυο γιατροί για να καλύψουν το κενό που υπάρχει εκεί.
Αφού διαπιστώθηκε ότι οι δύο γιατροί...
ήταν -όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ- όντως ασθενείς ο κ. Νικολόπουλος προχώρησε σε αναστολή την εφημερία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας και έστειλε την μοναδική γιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας. (Σημ. συντ: Ενδεχομένως ο κ. Νικολόπουλος έκρινε σημαντικότερο να εφημερεύει το Κ.Υ. Πάργας με την γιατρό ως πιο απομακρυνσμένο με μεγαλύτρο δυνητικά πληθυσμό πιθανών ασθενών, συγκριτικά με το Κ.Υ. της Φιλιππιάδας λόγω εγγύτητάς του με το Νοσοκομείο Άρτας)
Κατά την ΠΟΕΔΗΝ τα Κέντρα Υγείας πρέπει να εφημερεύουν κανονικά, αφού οι πολίτες κάθε περιοχής δεν μπορούν να επιλέγουν ποια ημέρα θα αρρωστήσουν όταν είναι ανοιχτό το Κέντρο Υγείας.
Τέλος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγεία Πάργας λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα λειτουργεί μόνο με αγροτικούς γιατρούς και θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι.
👉Σε κάθε περίπτωση πρέπει βρεθεί μία μόνιμη λύση για το Κέντρο Υγείας της Πάργας κατά την θερινή περίοδο, καθώς η περιοχή βουλιάζει από τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!